Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: Jokke 
Päivämäärä:   22.8.21 15:44:25

Miten saisi hevosen motivoitua juoksutukseen. Omassa tarhassa lähinnä nyt juoksutettu liinassa,ja ei meinaa liikkua,pysähtelee välillä. Välillä joutunut raipalla kovemmin heiluttelee että saa avut läpi. Yrittää usein myös kääntää peffaa juoksuttajalle ja pulittaa,jos käskee ravia.. kipeä ei ole,on tutkittu. Selästä liikkuu hyvin. Voiko olla että ei vain tykkää juosta ympyrää. Vinkkejä kiitos.

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: Jokke 
Päivämäärä:   22.8.21 17:07:57

Up

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   22.8.21 20:21:03

Kipeältä kyllä kuulostaa. Toinen vaihtoehto on se, että on opetettu juoksutukseen aivan päin pyllyä, eli opetus pitää aloittaa kokonaan alusta.

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: Ester 
Päivämäärä:   5.9.21 16:23:35

Juoksutus muualla kuin tarhassa ja kovemmat komennot jos tuollaista tekee.

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   13.9.21 21:46:51

Vie se muualle sieltä tarhasta. Oma karsina ja oma tarha on hevosen omaa aluetta missä sillä pitäisi olla oikeus olla rauhassa (järjen rajoissa, pitää sietää käsittely sielläkin, mutta liikuttamiset tapahtuu muualla!)
Opeta juoksutus toisessa paikassa alusta. Muista tehdä tarpeeksi lyhyitä treenikertoja, ja aluksi vaatimustaso ja odotukset niin alas että varsalla on mahdollisuus onnistua.

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: proji 
Päivämäärä:   14.11.21 23:30:01

kannattaa käydä ilmainen hevoskoulutus.fi hevonen ympyrällä -kurssi. vaatii vain rekisteröitymisen spostilla ja pääset tuota lukemaan. Ympyrä on aikuisellekin hevoselle vaikea kulkea. Hevosen täytyy olla asettuneena, avotaivutuksessa ja pään pehmeässä peräänannossa, jotta kääntösäde on optimi ja ympyrällä kulkeminen mahdollista. Nuorella hevosella ei ole varsinkaan pienille ympyröille vaadittavia lihaksistoa tai kehonhallintaa. Hevosen täytyy jännittää vatsalihaksiaan, välttää painetta, samalla kun näkökenttä on hyvin rajallinen ja etujalkojen rasitus suuri, eikä selkäranka kovinkaan montaa astetta jousta.

  Re: Juoksutus ja nuori hevonen.

Lähettäjä: pekka 
Päivämäärä:   1.12.21 12:08:48

"Hevosen täytyy olla asettuneena, avotaivutuksessa"

Ei todellakaan missään avotaivutuksessa! Hevosen kuuluu olla kulkemansa uran mukaisesti suora tai taipunut. Taivutusväistöt ympyrällä ovat täysin eri asia!

.

"... jotta kääntösäde on optimi ja ympyrällä kulkeminen mahdollista."

Täyttä huuhaata!

:))

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   
Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.