Kirjoita uusi viesti  |  Alueen etusivu  |    |  Etsi  Alas ⇓   
  Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   16.7.14 18:49:24

====????=?=??=

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   16.7.14 19:32:40

Miten joku pystyy? :D mitä sä sen sit teet oikee

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Cooking Man.. 
Päivämäärä:   16.7.14 19:42:21

Ruskista jauheliha ja mausta se. Ota ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoitat sen jauhelihan joukkoon ja ruskista. Lisää vettä 3-5dl ja sekoita kunnes on tasaista. Anna kiehua hiljalleen paksuksi. Tarkista suola.

Lisäämällä jauhot jauhelihan joukkoon vältät jauhomöykyt..

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

LähettäjäSIISELIMUMMO 
Päivämäärä:   16.7.14 19:45:34

no siis en oo ikinä tehny mitää muita ku kermakastikkeita enkä ymmärrä miksei muutkaa tee XDXD ei voi epäonnistuu

paistat pannulla ruuan mitä ikinä haluutkaa (kanaa, jauhelihaa, tonnikalaa, mitä vaan) sit jus se suunnillee ruokalusikalline vehnäjauhoi sinne jauhelihan sekaa, ihan vähän vaa vettä, kato että se vesi kiehuu ihan kunnolla ja siis oikeesti vähän vettä. sit kermapurkki vähän kerrallaan sekaan (jos länttäät kaiken kerralla se jää sellaseks valkoseks litkuks, kun laitat vähän kerrallaan ja annat sen olla rauhassa aina ennen ku laitat lisää se väri ja maku tarttuu. sit ku se kerma on siellä, jos se vielä näyttää liian löysälle laita hyppyselline jauhoja ja sekottele

tadaa jam

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   16.7.14 19:46:05

Siit tulee aina joko liian vaaleeta tai sit kökköistä

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   16.7.14 19:47:57

paistat liia vähä aikaa jauhoja tai laitat ne jotenki vääri :D voit tehä kans nii, et sekotat vehnäjauhot vetee ja laitat ne samaa aikaa ni ei tuu kökköstä

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: -- 
Päivämäärä:   16.7.14 20:08:10

Mulla on sama ongelma !!!! monta kertaa yrittäny : (

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: :) 
Päivämäärä:   16.7.14 20:11:40

Mistä lähtien ruskeeseen kastikkeeseen jauheliha tai muukaan lisuke kuuluu?

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä 
Päivämäärä:   16.7.14 20:39:16

Mä ainaki ruskistan jauhelihan ja laitan sen kattilaan ja ketsuppia vähä päälle :) sit voita pannulle ja jauhoja ja ruskistan. Jos kastike näyttää et liikaa voita nii lisää jauhoja. Ja jos näyttää että liikaa jauhoja nii rasvaa vaa :) sit ku voi+jauhot ruskeita,niin vettä sopivasti ja sekottaa viä ja antaa kiehua :) näin ei mee koko soosi pilalle ku ei jauhelihan sekaan tee :)

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   16.7.14 20:59:16

Jos tulee kokkareista niin laitappa seuraavalla kerralla enemmän rasvaa ruskistaessa niin että tulee "liisterimäisempää". Sitten vettä ja muovivispilällä sekoitat samalla. Ei voi epäonnistua. Usein tulee tehtyä myös tuo laiskan kokin versio mikä yllä eli jauhelihan sekaan vaan jauhot. Kokeilkaapa joku kerta nakata jokin pussikeitto (niitä kuppikokoisia) sekaan, tuo makua. Herkkusieni hyvää ja muut sienet.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   16.7.14 21:04:19

Voit viel siivilöidä sen kastikkeen jos pahalta näyttää :D

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

LähettäjäRYNNÄKKÖSIKA 
Päivämäärä:   16.7.14 21:08:31

Lähettäjä: -
Päivämäärä: 16.7.14 19:46:05

Siit tulee aina joko liian vaaleeta tai sit kökköistä

paistat jauhoja liian vähän aikaa ja laitat sen nesteen ku se pannu on liian kuuma+et sekota kunnolla

am i right

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjähooässä 
Päivämäärä:   16.7.14 21:14:11

Oon tehny kaksi kertaa elämäni aikana ruskeeta kastiketta ja molemmilla kerroilla tuli ihan hiton hyvää! Olen niin ylpeä :3

Äidin ohjetta noudattaen:

-Laita kattilan pohjalle vähän vettä ja lihaliemikuutio veteen. Levy pienelle lämmölle
-Kuullota sipuli paistinpannulla, laita kattilaan lihaliemen seuraksi
-Paista jauheliha / makkara tai mikä tahansa ja laita kattilaan
-Paista vehnäjauhot (en osaa antaa tarkkaa määrää, heitän summittaisesti mikä hyvälle tuntuu, tein kuitenkin isolle porukalle) öljyssä / voissa. Seoksen pitää olla notkeaa.
-Lisää vehnäjauhoihin paprikamaustetta (tai muuta halutessasi)
-Lisää pannulle vettä ja kaada seos kattilaan. Sekoita vispilällä!
-Lisää vettä sen mukaan mitä tarvittavalle tuntuu.
-Laita suolaa / muita tarvittaessa. Itse laitan suolan lisäksi ketsuppia.

Ja tul hyvvee!

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: ++++++++ 
Päivämäärä:   17.7.14 23:44:11

jos noista ei mikään onnistu kokeile rasvasaostuksella eli
roux 160 = 80g jauhoja ja 80g voita
roux 80 = 40g -//- ja 40g -//-

Ensin sulata voi kattilassa
Lisää jauhot
Sekoita hyvin
Anna paistua hetki, välillä sekoittaen ettei pala (jos ei halua ruskistaa voi värjäykseen käyttää myös nestemäistä soijaa)
Sitten lisäät kylmää vettä joukkoon ensin varovaisesti ettei mene liian litkuksi
Sekoita voimakkaasti vispilällä lisätessäsi nestettä
Kun paksuus on hyvä, laita haluamasi mausteet ja hauduta hetki jotta jauhot kypsyy ja mausteet kerkeävät "heräämään"

tätä ohjetta voi soveltaa muuntamalla roux määrää tarpeen mukaan, lisäämällä jauhelihaa/kanaa tai mitä vaan

:)

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   17.7.14 23:52:21

ruskeekastike yöök

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: asd 
Päivämäärä:   18.7.14 01:00:04

oon tehny viimeks varmaa viis vuotta sitten ruskeakastiketta mutta oh well

jauhelihaa + rasvaa pannulle, ruskista
vettä hurlumps ja puuhaarukalla sekoittaen vikkeläst
sitte vähä ketsuppia

:3

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Meh 
Päivämäärä:   18.7.14 06:14:47

Itse teen niin että voita, jauhoja, siihen sekaan vettä ja pari lihaliemikuutiota, sitten ketsuppia plus vahvaa kahvia, lopuksi jauhelihat sekaan. En siis tee ruskeakastiketta muuten kuin jauhelihakastikkeeseen. Äidin ohjeella ja hyvää tulee, nams! Tietty jauhelihat maustetaan erikseen, sipulia, karhunlaukkaa jnejnejne mitä nyt tykkää laittaa.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

LähettäjäSienipoika 
Päivämäärä:   18.7.14 06:22:26

Miks kukaa ees haluaa tehä jotai turhia kastikkeita

Ruoka on syötävää ilman niitäki

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjämonsteri 
Päivämäärä:   18.7.14 08:15:07

Ruskeakastike on ehkä maailman helpoin kastike ikinä!

Voita pannulle, kun se sulaa jauhot perään, kun jauhot ruskistuu niin vettä perään - helppoa ku heinänteko.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   18.7.14 10:06:27

"Miks kukaa ees haluaa tehä jotai turhia kastikkeita

Ruoka on syötävää ilman niitäki"
Koska se on parempaa kastikkeen kanssa.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   18.7.14 10:16:25

mä en ees koskaan mitenkään saa sitä ruskistumaan mutta heitän sinne niin paljo mausteita että se alkaa näyttää vähän ruskeelta

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Ennea 
Päivämäärä:   18.7.14 10:41:06

Kastike kruunaa ruuan. Aika harvoin sakki tekee perusruokaa, mitä te syötte vai ootteko vielä mamman patojen äärellä..

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä:  
Päivämäärä:   12.5.18 16:34:54

up

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   19.5.18 20:54:43

Niitä jauhoja pitää vaan paistaa tarpeeks pitkään. Saa tulla vähän semmonen käryn haju ilmaan, sitten ne on vasta tarpeeks ruskistettu.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Joku vaan 
Päivämäärä:   19.5.18 21:29:52

ei voita vaan kuumalle pannulle jauhot ja kun käristyneet niin vettä ja sekoitus samaan aikaan. suolan voit lisätä kun liemi on tasaista.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: . 
Päivämäärä:   20.5.18 23:10:55

Ja suurin osa keskustelijoista ei tiedä mikä on ruskea kastike...

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   21.5.18 15:07:35

No joo, ei näytä tietävän jos kerran ruskeaan kastikkeeseen laitetaan lihaliemikuutiota, sipulia ja jauhelihaa ja sitten vasta käristetään jauhot... .__.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Helle 
Päivämäärä:   6.6.18 22:51:49

Eka paistetaan lihat tai mitkä ikinä pannullaja maustetaan., siirretään vaikka lautaselle odottaa.
Laitetaan pannulle rasvaa, esim voita ja öljyä 50/50, siihen sekaan jauhoja silleen sopivasti että tulee kiiltävää tahnaa, annetaan ruskistua samalla sekoitellen ihan maapähkinän kuoren väriseksi. Sit vettä sekaan reilusti ja samalla vispilällä sekoittaen, paakut kyllä tasoittuu ja kastike silenee. Annetaan kypsyä.
Laitan mausteeksi yleensä myös lihaliemikuution.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Täti 
Päivämäärä:   30.6.18 19:04:31

Hyvä ohje on että jauhot poistuu 9min ja sit vasta vettä

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: vv 
Päivämäärä:   15.7.18 00:07:29

Ummm? Miksi ja miten joku on nostanut etusivulle ketjun, joka on vuodelta _2014_?! Aina ajankohtainen ruskeakastike? :D

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: - 
Päivämäärä:   15.7.18 12:43:43

Ruskea kastike ei ole yhdyssana.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: Pk 
Päivämäärä:   20.7.18 14:49:02

Jauho rasvaseos pitää olla riittävän "löysä". Ja antaa rauhassa ruskistua melko tummaksi. Sitten vesi joukkoon, vispilällä vatkaten. Jos tekee makkarakastiketta niin hyviä mausteita lihafondi, sinappi, ketsuppi ja valkopippuri.

  Re: Miks epäonnistun ruskeenkastikeen kanssa??

Lähettäjä: miharu 
Päivämäärä:   28.7.18 23:28:37

tulipa kunnon aikamatka

   Ylös ⇑   


  
 Vastaa viestiin
 Nimi:       [poista tiedot]
 Sähköpostiosoite:

 Jos annat sähköpostiosoitteesi, se näkyy viestissäsi.

 Otsikko:
   




Hevostalli.net ei vastaa keskusteluryhmissä käytävän keskustelun sisällöstä.